menu pagina


 

Onze mensen

 
 

Frank van Driessche
Kap. R. Fassaertstraat 9,
4586 AT Lamswaarde,
gsm 06-51612153
tel. (0114) 389128 (alleen tijdens kantooruren)
frankvdrie@zeelandnet.nl

Frank van Driessche werd in 1994 raadslid in de voormalige gemeente Hontenisse.
In 1998 kreeg hij met onze inmiddels opgerichte partij Groot Hontenisse 4 zetels in de toenmalige raad van die gemeente en Frank werd parttime wethouder.
Na de verkiezingen ten gevolge van de gemeentelijke herindeling in 2002 haalde Groot Hontenisse 3 zetels in de raad van de huidige gemeente Hulst en werd Frank in 2003 weer wethouder, echter nu fulltime.
Groot Hontenisse heeft sindsdien deel uitgemaakt van de opeenvolgende colleges.
Ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 maakte Groot Hontenisse weer deel uit van de coalitie. Frank begon daarmee aan zijn 5de periode als wethouder namens Groot Hontenisse.

Tijdens deze periode was Plan Perkpolder voor onze gemeente een belangrijk plan.
Frank was hier sinds 2006 portefeuillehouder van.
In het laatste jaar zijn door het college unaniem belangrijke beslissingen genomen.
Samen met zijn collega-wethouders werd het afrondend gesprek met de ontwikkelaar gehouden. De Koop Ontwikkelingsovereenkomst ligt klaar en kan naar de gemeenteraad voor reactie.
Voor onderwijs en kinderopvang heeft Frank zich ook sterk gemaakt.
Behoud van deze voorzieningen in onze kernen is van levensbelang. Er is veel bereikt, en er zijn nog belangrijke stappen te zetten.

Bij de verkiezingen in 2018 haalde Groot Hontenisse 3 zetels. Dat was een prima resultaat. Groot Hontenisse werd daarmee in zetelaantal de 3e partij van onze gemeente.
Het was een spannende tijd gezien de lastige zaken die Frank in portefeuille had, zoals Perkpolder, de Huishoudelijke Hulp, Jeugdzorg en onderwijs en kinderopvang. Zaken die in de raad in de schijnwerpers stonden. Daarnaast deden er 3 nieuwe partijen mee, dus meer concurrentie. Ondanks dat behaalde onze partij de 3 zetels.
Deelname aan een nieuw college lag in het vooruitzicht. Mede door de uitspraken vanuit het college dat er een collegiaal bestuur was geweest. Goede samenwerking. En part time wethouders werd in het debat bij Omroep Hulst door de lijsttrekker van ABGH resoluut afgewezen.
Het liep echter anders. Frank kreeg na een gesprek de mededeling dat Groot Hontenisse geen deel zou uitmaken van het nieuwe college.
Reden : Perkpolder. Dat is een vreemde reden omdat alle besluiten over Perkpolder door het college unaniem genomen zijn. Een staaltje van collegiaal bestuur. Er was plotseling een nieuwe frisse wind nodig voor het plan. Wat die wind wordt is nog niet bekend gemaakt. Frank gaat na 20 jaar wethouderschap verder als raadslid voor onze partij.

Naast zijn politieke activiteit is Frank voorzitter van de voetbalvereniging SDO ’63.
Verder is hij lid van de Parochie Kern Commissie van de H. Corneliuskerk in Lamswaarde.
Hij is medeorganisator en presentator van de carnavalsmiddagen voor de jeugd en 50+ .
Met de komst van vluchtelingen is Frank namens het dorp Lamswaarde de contactpersoon tussen inwoners, Vluchtelingenwerk en vluchtelingen.

 
 

Luc Mangnus
Middelweg van de Cambron 2
4581 RR Vogelwaarde
tel. (0114) 676060
lucmangnus@hotmail.com

Luc is voor de vijfde termijn gemeenteraadslid voor de fractie Groot Hontenisse.
Vanaf 2006 voert hij het woord als fractievoorzitter van onze partij in de raad van Hulst.
In het dagelijkse leven is hij akkerbouwer en werkt hij parttime als Technisch Commercieel Medewerker bij R. Van Wesemael BV in Hulst.

Sinds 2010 is Luc ook verkozen in de Algemene vergadering van Waterschap Scheldestromen waar hij lid is van het Dagelijks Bestuur en 2de waarnemend dijkgraaf. Zijn portefeuille bij het Waterschap is Watersystemen. In zijn vrije tijd is Luc bestuurslid van W.B.E Hontenisse e.o.

 
 

Paul van Kerckhoven
Narcisstraat 4
4587 BC Kloosterzande
Tel. 0114-682200
Paulvk@zeelandnet.nl

Paul is geboren en getogen in Kloosterzande, waar hij nog altijd woont.
Direct na zijn middelbare schoolopleiding in 1971 was hij werkzaam bij de gemeente Hontenisse en later na de herindeling bij de gemeente Hulst tot 1 december 2013. Daar was hij voornamelijk belast met werkzaamheden op het gebied van gemeentefinanciën, personeel en organisatie, onderwijs en brandweerzaken.
Sinds maart 2018 is hij gemeenteraadslid voor Groot Hontenisse.

Zijn hobby’s liggen vooral op het sportieve vlak en in het bijzonder wielrennen. Daarnaast is hij secretaris van de Tourclub Kloosterzande

 


De partij - het bestuur
Het bestuur van Groot Hontenisse bestaat sinds de jaarvergadering van woensdag 26 november 2014 uit: Mocht U meer willen weten over Groot Hontenisse dan kunt U natuurlijk altijd contact opnemen met een van de bestuursleden. Zij staan U graag te woord.